2 Kasım 2010 Salı

karar vermek üzerine

Merhaba,

Birkaç bölük pörçük düşünceyi kafamda birleştiremediğim için yazıyorum şu an. Düşüncelerimin sonsuz döngülere girip tıkanmasını istemememde bir sebep olabilir.

Karar verme eyleminin ilginç yönleri üzerine düşünüyorum. İlgimi çeken ilk şeylerden biri de şu: karar verirken neyi temel alırsın? Genelde hayatımızda aldığımız nispeten 'küçük' kararlarda bu soru bu kadar önem teşkil etmese de, kararlarımız ne kadar büyürse, yani kararın sonuçları hayatında yaratacağı etki ne kadar büyürse, bu soru daha düşündürüyor beni.

Kendimi rahat karar alan birisi bilirim. Önceliklerim bellidir gözümde, pek şaşırtmam kendimi. Peki ya hayatınızla, hayatınız arasında karar almanız gerektiğini düşünürseniz? Anlamanızı pek beklemiyorum ama durum bu. Şimdi ben ne hayatımdan vazgeçebiliyorum, ne de hayatımdan. Alın size sonsuz döngü. İnsan kendi sonsuz döngüsünde boğulurken, tek kızdığı kendisi oluyor, tek sorumlu olarak kendisini görüyor. Karar alırken neyi temel alırsınız? Yazı tura atamam bu sefer.

Yazmak çok yardımcı olmadı. Yine yarıda bıraktım düşünceyi. Düşüncelerim korkutuyor beni.

1 yorum:

  1. ben de. ben de korkuyorum düşüncelerimden hem de çok. ve ben de ne hayatımdan vazgeçebiliyorum ne de hayalini kurduğum hayattan.

    YanıtlaSil